Begrafenis in Denekamp

Wilt u een begrafenis in Denekamp georganiseerd hebben. Dan kunt u ons, Kienhuis Uitvaartverzorging, ook gevestigd in Denekamp, bellen om samen met u tot een passende plechtigheid te komen. Met onze ervaring met begrafenissen op zowel het rooms katholieke kerkhof in Denekamp en het protestantse kerkhof in Denekamp kunnen wij u altijd helpen. Wilt u een begrafenis buiten Denekamp, maar in de regio Twente, dan kunnen wij als Uitvaartverzorging Kienhuis u ook terzijde staan.

Rooms katholieke kerkhof

Wij willen met u meedenken, wanneer uw geliefde of uw familielid op het Rooms Katholieke Kerkhof, gelegen aan de Sloetsstraat in Denekamp, begraven wil worden.

Geschiedenis

In een register van kerkelijke tienden uit het jaar 1276 komt Denekamp (Demnichem) voor het eerst voor als een zelfstandige parochie. Maar al in de 10e eeuw moet er een kapel hebben gestaan, waarschijnlijk gesticht door de abdis van het vrouwenklooster in Metelen. De St. Nicolaas, zoals die majestueus torent boven het Nicolaasplein, wordt architectonisch als zeer opmerkelijk beschouwd. Het oudste gedeelte, romaans uit de 12e/13e eeuw en daaraan gebouwd in neogotische stijl de koepelkerk begin 20e eeuw.

Pentekening R.K. Kerk Denekamp 1729 (bron: regiocanons.nl)


In de toren hangen de drie beroemde klokken die ons ter kerke roepen, met droeve klanken onze dood wereldkundig maken en ons uitgeleide doen naar onze laatste rustplaats maar bovenal op blijde toon de Christelijke feestdagen verkondigen èn ons kond doen van andere  wereldse blijde gebeurtenissen. Een grondige restauratie werd voltooid eind 2010.Uit de Nicolaasparochie komen de parochie O.L.V. van Altijddurende Bijstand te Beuningen en de St. Jozef parochie te Noord Deurningen voort.

Protestantse kerkhof

Wij willen met u meedenken, wanneer uw geliefde of uw familielid op de Protestantse begraafplaats, gelegen aan de  Wiptoen in Denekamp, begraven wil worden.

Geschiedenis

Het eerste kerkje in Denekamp werd gebouwd in het jaar 1250. Deze kerk was gewijd aan de heilige Nicolaas. Een klein gedeelte van deze kerk bestaat nu nog, als onderdeel van de St. Nicolaaskerk in het dorp. Tijdens de reformatie werden veel kerken in de omgeving Hervormde kerken (zoals de Plechelmus in Oldenzaal). In Denekamp bleven veel boeren echter Rooms-Katholiek. Hierdoor ontstond een wat onduidelijke situatie, waarvoor in Denekamp een oplossing gevonden werd met de benoeming van de Lutherse predikant Andreas Bruggink. Langzamerhand kwam de Nicolaaskerk in Hervormde handen. In 1635 kreeg Denekamp haar eerste echte reformatorische predikant Gerhard Palthe. Op Eerste Pinksterdag, 4 juni, 2006 werd de naam gewijzigd in Protestantse Gemeente in Denekamp.

Opbaring in Aula Denekamp

Wij denken graag met u mee wanneer u, uw geliefde of uw familie in de ,recentelijk in 2016, vernieuwde aula opgebaard wil worden. Zie voor een korte indruk de site van het Mortuarium Denekamp. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Opbaring thuis in Denekamp

Een opbaring thuis in Denekamp behoort meestal ook tot de mogelijkheden voor uw passende uitvaart. Wilt u meer informatie over een thuisopbaring, neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Kloppendijk 32, 7591 BT Denekamp

0541-352100 (24/7 bereikbaar)

info@kienhuisuitvaartverzorging.nl